27 de maig de 2020
27.05.2020
Regió7

Les mesures que proposa el gremi de firaires

La crisi sanitària ha colpejat un sector de l'oci que viu de les aglomeracions de persones en festes majors i fires, esdeveniments difícils de celebrar

26.05.2020 | 23:40
Les mesures que proposa el gremi de firaires

Limitació d'aforament per a cadascuna de les atraccions
L'objectiu és garantir la distància de seguretat d'1,5 m entre els usuaris a l'interior de les atraccions, i a la zona d'espera del públic es delimitaran espais de separació de 2 m. Aquestes separacions seran menors en cas de persones de la mateixa unitat familiar.

Instal·lació de senyals per informar els usuaris de les obligacions
Es vol que s'instal·li senyalització a la fira i també a les atraccions perquè els usuaris puguin seguir estrictament les mesures sanitàries i de distanciament físic.

Personal destinat al control i al seguiment de les mesures
Durant tot l'horari d'obertura el gremi vol que hi hagi personal de la fira destinat al control i seguiment de les obligacions sanitàries i de distanciament físic.

Desinfecció de les atraccions abans de la seva posada en marxa
Totes les atraccions han de ser «profundament desinfectades» abans de la seva posada en marxa amb productes com una hidronetejadora d'alta pressió.

Desinfecció de les atraccions durant el seu funcionament
Un cop posada en marxa l'atracció, entre viatge i viatge es desinfectaran les zones que hagin estat ocupades per usuaris o que siguin susceptibles d'haver estat en contacte amb algun element corporal. Es recomana un vaporitzador manual.

Tots els treballadors seran informats dels protocols a seguir
Els tècnics habilitats per fer les revisions mecàniques de les atraccions també supervisaran el compliment del protocol d'actuació Covid-19 i hauran de fer una acta favorable en tots els punts.

Mampares de metacrilat a la zona de venda de tiquets
El gremi vol que es col·loquin mampares de metacrilat per protegir les taquilles en el moment de la venda de tiquets per evitar el contacte entre usuaris i treballadors.

Gel hidroalcohòlic a totes les taquilles de les atraccions
Cada punt de venda de tiquets haurà de tenir un dispensador automàtic de gel hidroalcohòlic perquè els usuaris es puguin desinfectar les mans.

Mascaretes, guants de làtex i màscara facial
Els treballadors de les atraccions hauran d'anar totalment equipats amb guants de làtex, mascaretes FFP2 i una màscara facial.

Les atraccions facilitaran guants, mascaretes i peücs
El gremi apunta que cada atracció haurà de facilitar per als usuaris que ho necessitin mascaretes, guants d'un sol ús i peücs per a llits elàstics i inflables.

Prioritzar el pagament per via telemàtica
Les atraccions hauran d'oferir als clients mitjans de pagament telemàtics: TPV i Contactless. En cas que no sigui possible, es farà el cobrament en efectiu.

Utilitzar fitxes d'un sol ús sempre que sigui possible
Les fitxes de les atraccions han de ser d'un sol ús. En cas que l'atracció no ho pugui oferir, les fitxes reutilitzables hauran de ser desinfectades amb un esterilitzador ultraviolat.

Presentació d'una còpia del protocol adaptat a cada fira
Abans de l'obertura de cada fira, s'haurà de presentar una còpia del protocol adaptat a la ubicació de la fira, les dimensions i la geometria de l'espai, la tipologia d'atraccions i altres condicions per garantir la seguretat.

Mesures específiques per cada tipologia d'atracció
A causa de la gran diversitat d'atraccions presents en una fira, amb llits elàstics, cavallets, trens, casetes de tir, nòries o parades d'alimentació, cadascuna pot adoptar mesures de protecció específiques segons les seves necessitats concretes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit