La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (Micod) i els set ajuntaments que en formen part estan treballant en la creació d'una pàgina web, concacomerç.cat, per donar un nou impuls als comerços locals. L'acció està inclosa dins del projecte Conca Comerç, que es va engegar l'abril i que van posar en marxa els ajuntaments de la zona i diverses associacions de comerciants amb l'objectiu d'estimular el consum de proximitat en els moments tan complicats que estem vivint.

El nou web és una plataforma de serveis en què el comerciant pot donar visibilitat el seu negoci i promocionar-lo, i la ciutadania pot consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments. També inclou una àmplia oferta de restauració i un apartat amb propostes d'oci, cinema, actes culturals i activitats lúdiques, entre d'altres.

Asseguren els seus impulsors que « concacomerç.cat vol ser una gran botiga a tocar de casa, amb una oferta sòlida i diversa que, partint de l'actual crisi sanitària, permeti tenir a l'abast, des d'ara i de manera ràpida i intuïtiva, tot allò que es busqui». La voluntat és que en un futur integri noves fórmules i eines digitals que facilitin l'entrada al comerç al món 2.0. En aquest sentit és previst en tot moment acompanyar el comerç amb assessorament, formació, suport i atenció des dels diferents ajuntaments.

Els ajuntaments de la Micod que hi participen i impulsen la plataforma són: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. També hi donen suport diferents associacions de comerciants: Igualada Comerç, Mercat Municipal de la Masuca, Nou Centre d'Igualada, Vilanova Comerç, Unió d'Establiments de Montbui (UEM), Comerç d'Òdena i el Gremi d'hostaleria i restauració de l'Anoia.

Conca Comerç també ha donat suport en l'àmbit formatiu. Així, es van organitzar cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. Es van tractar diversos temes, com els nous models de comerç i les eines digitals. Davant de la bona acollida d'aquestes sessions ja s'està treballant per tirar endavant noves iniciatives formatives.