22 de juny de 2020
22.06.2020
Regió7

L'Estat prorroga fins al 30 de juny la restricció de viatges de fora de la UE i els controls fronterers amb Portugal

El govern espanyol manté aquestes limitacions deu dies més encara que hagi decaigut l'estat d'alarma

22.06.2020 | 10:09
Una passatgera arriba a l'aeroport de Sevilla aquest diumenge |

L'Estat espanyol ha prorrogat fins al 30 de juny la restricció de viatges des de països de fora de la Unió Europea. En una ordre publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dilluns, el govern espanyol defensa la "necessitat" d'estendre la prohibició dels desplaçaments des de països que no pertanyen a l'espai Schengen "tot i la finalització de l'estat d'alarma". Així doncs, prorroga les restriccions que hi havia durant l'estat d'alarma i manté les excepcions per a residents habituals a la UE, treballadors transfronterers, transportistes o per casos de força major, entre d'altres. D'altra banda, en una segona ordre, l'Estat espanyol prorroga els controls fronterers interiors amb Portugal.

Fins a les 24 h del 30 de juny, els controls fronterers amb el país veí seguiran vigents per molt que s'hagin aixecat amb la resta de països de la UE. "S'han dut a terme consultes amb tots els estats membres veïns, tenint en compte la necessària bilateralitat de les mesures que s'adoptin. Com a resultat d'aquestes consultes es considera convenient mantenir els controls a les fronteres interiors amb Portugal durant un temps prudencial addicional", apunta l'ordre.

Només es permetrà l'entrada a ciutadans espanyols, residents habituals a Espanya, residents a altres estats membres que es dirigeixin al seu lloc de residència, a persones que hi entrin per motius laborals o per causa de força major així com personal diplomàtic.

Criteri comú sobre vols de tercers països a partir de l'1 de juliol

La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya treballa amb la resta de membres de la Unió Europea per establir un criteri comú sobre els vols procedents de tercers països a partir de l'1 de juliol. Així ho ha apuntat en una entrevista a la Cadena Cope on ha assegurat que caldrà establir uns "criteris epidemiològics comuns" per decidir quins ciutadans de tercers països poden entrar a la UE "i quins no". "Ho farem perquè un cop que entren dins del territori comunitari hi ha lliure circulació de persones i no serveix de res que cada país ho decideixi per separat". Segons González Laya, aquesta decisió estarà marcada únicament per "criteris epidemiolòigocs", i no diplomàtics o de "simpatia".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit