El pròxim dimecres 22 de juliol es constituirà a Manresa la Taula de Seguiment del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa per tal de frenar els efectes de la covid-19. L'alcalde, Marc Aloy, ha convidat a formar-ne part representants dels grups municipals, d'entitats i organitzacions de l'àmbit econòmic i social de la ciutat, del món del lleure, dels consells municipals sectorials, d'institucions dels àmbits sanitari, universitari i professional, i també de les empreses municipals a la sessió constitutiva. Se celebrarà a les 6 de la tarda al Museu de la Tècnica.

La iniciativa té com a objectiu vetllar pel compliment de les mesures incloses al pla, que tots els grups municipals van signar el mes de maig, i proposar-ne de noves per avançar en la recuperació i pal·liar les greus repercussions de la covid-19 en tots els àmbits de la vida ciutadana.

Carta de l'alcalde

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va enviar ahir una carta en la qual convida els agents socials a participar en l'acte de constitució del dia 22 i els proposa que s'adhereixin a l'esmentat document de les «Bases per a un Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa», signat l'11 de maig passat per tots els grups municipals -ERC, JxM, PSC, FM i Cs- que ha estat el punt de partida per desenvolupar el pla que ja s'ha començat a aplicar.

En la missiva, els demana que nomenin un o una representant per assistir a la sessió constitutiva, de cara a avançar en la preparació de la trobada, els anima a plantejar propostes i fer arribar els seus comentaris a l'Ajuntament fins al 15 de juliol.

L'alcalde també assegura a la mateixa invitació que «aquesta crisi l'hem de convertir en una oportunitat per definir noves prioritats d'àmbit local i global i per enfocar les actuacions de futur en la línia de la sostenibilitat i de la lluita contra l'emergència climàtica».

El primer informe de seguiment del pla, que es va presentar en el ple municipal del juny, xifra en 1.526.797,60 euros l'impacte inicial de les mesures que s'han posat en marxa, especialment en els àmbits econòmic i fiscal, social i també en actuacions de mobilitat i a l'espai públic.