El comitè tècnic del Procicat ha aprovat aquest diumenge estendre les mesures per contenir els brots epidèmics de la covid-19 als municipis de Figueres i Vilafant, a l'Alt Empordà, i a Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. Es proposa, com ja passa en 13 municipis de l'àrea de Barcelona i a bona part del Segrià i la Noguera, prohibir les reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com en el privat. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres. També es recomana a la població no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o per comprar productes de primera necessitat, com els d'alimentació.

Pel que fa a la resta de comerços, es recomana que es controli l'accés. A més, tots els establiments hauran d'incrementar les mesures de precaució i higiene a l'interior dels locals. En l'àmbit de la restauració, es permetrà l'obertura de bars i restaurants amb l'aforament a l'interior limitat al 50%, sense possibilitat del consum en barra i a les terrasses hi haurà d'haver dos metres entre les taules.

El Procicat també suspèn l'obertura d'equipaments culturals, d'establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d'atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d'oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui una interacció d'un nombre important de persones. No obstant això, aquells espectacles culturals que via ajuntament demanin autorització al Procicat i compleixin les mesures de seguretat estaran autoritzats.

Les biblioteques i els museus podran romandre oberts i es mantindran els casals i les colònies d'estiu. Finalment, es prohibeixen les visites a les residències de gent gran.

Aquestes mesures queden recollides en una resolució que es publicarà al DOGC i entraran en vigor un cop les validi l'autoritat judicial. Inicialment tindran una durada de quinze dies, un termini que es pot modificar en funció de l'evolució de la pandèmia.