Minuts abans d'entrar a Lledoners, Josep Rull i Jordi Turull han estat rebuts per desenes de persones a les portes de la presó. Tots dos s'han dirigit al públic i els han agraït el suport. En el seu discurs, han qualificat la suspensió del tercer grau de "venjança i ofensiva judicial", però han insistit en què això no els farà abandonar "la lluita cap a la llibertat". "Ara perquè portem mascareta, però el somriure no ens el trauran mai. La nostra és una causa de llibertat", ha assegurat Rull. En la mateixa línia s'ha expressat Turull, qui ha assegurat que "per molt que ho intentin, no ho aconseguiran". Els dos líders independentistes han entrat a la presó a dos quarts de nou del vespre. Ara, hauran d'estar 14 dies confinats a la cel—la.

El jutjat penitenciari número 1 de Barcelona ha refusat la petició de la fiscalia de retirar cautelarment el tercer grau penitenciari a la presidenta del parlament Carme Forcadell i a la consellera Dolors Bassa. En canvi, la jutgessa que ha revisat els recursos contra el tercer grau dels consellers Jordi Turull i Josep Rull sí que hi han fet cas i hauran de tornar a ingressar a la presó dels Lledoners, com van fer amb els de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn.

Per això, avui a les 19h s'ha convocat una concentració al Pla de Lledoners per donar suport als exconsellers Jordi Turull i Josep Rull que han reingressat a la presó de Lledoners. Per part del PdeCat han assistit la Direcció Executiva Nacional, Ferran Bel, Marc Solsona i Marc Castells. A nivell comarcal els caps de llista, la militància i la Presidenta Comarcal del PdeCat, Ivet Castaño.