Catalunya registra 1.042 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i el total s'eleva a 86.219, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 106.657 casos (1.091 més) amb totes les proves. 12.822 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que les funeràries hagin reportat 7 defuncions en les darreres hores.

El risc de rebrot torna a reduir-se uns 4 punts respecte a l'anterior balanç i se situa en 156,18, encara molt per sobre del llindar de risc alt (100), si bé ha baixat 20 punts respecte a la setmana passada (175,43).

La velocitat de propagació del virus també es redueix i passa d'1,03 a 1,01. El nombre de pacients ingressats puja a 564 (20 més) i hi ha 110 malalts de coronavirus a l'UCI (+2).

Recollida de mostres

Aquest dilluns comença la recollida de mostres per fer PCR i realitzar un cribratge a Vilafranca del Penedès.

Les proves es destinen a persones de 19 a 40 anys que en els últimes dies hagin tingut contactes socials i no hagin respectat la distància i hagin anat sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics, aglomeracions, etc. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb cap cas positiu de covid-19, se'ls farà igualment la prova.

La convocatòria és avui, dilluns, 10 d'agost, a les 11.30 hores a l'Escorxador de Vilafranca del Penedès. Hi intervindran la consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcalde Vilafranca, Pere Regull. També hi assistiran el gerent de la regió Metropolitana Sud, Joan Puigdollers, el responsable ICS Alt Penedès-Garraf, Miquel Perona, i un responsable del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

Per motius d'espai i seguretat, així com no interferir en la tasca de la recollida de mostres, els mitjans no podran entrar a l'interior de les àrees sanitàries.