El comitè clínic d'experts en matèria de prevenció de la COVID-19 de Galicia ha abordat en la seva reunió d'aquest dimecres la possibilitat de prohibir fumar mentre es camina pel carrer o s'està en espais públics permesos --com ara les terrasses-- si no es garanteix la distància de seguretat.

Així ho ha explicat, durant una roda de premsa posterior a la trobada, el president de la Xunta, Alberto Nuñez Feijóo, que ha detallat que els experts consideren el fum del tabac "un factor de difusió" del virus.

"Els membres del comitè coincideixen que fumar sense limitació en una terrassa amb persones pròximes o en zones sense distància és un risc alt d'infecció", ha dit Núñez Feijóo, que aposta per "prohibir fumar als carrers o en llocs públics en els quals la distància no és possible", així com "quan s'estigui en trànsit o en moviment".

Per això, en l'ordre que es publiqui al Diari Oficial de Galícia durant la tarda d'aquest dimecres, ha avançat el president, s'inclourà una mesura d'aquest tipus, que es concretarà després de les consultes pertinents i que afectarà a tota Galícia a partir de la mitjanit. "El més lògic és no poder fumar", ha finalitzat Núñez Feijóo.

De la mateixa manera, a l'ordre del DOG també es precisarà si, finalment, s'amplia l'ordre de tancament de l'oci nocturn, que, actualment, afecta a nou municipis de la comarca de la Corunya: la Corunya ciutat, Arteixo, Culleredo, Oleiros, Cambre, Sada, Carral, Abegondo i Bergondo.