Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Badalona dos homes de 33 i 35 anys acusats de pertà-nyer a un grup criminal especialitzat en l'assalt a empreses situades en polígons industrials amb el mètode del butró. La banda seleccionava l'objectiu uns dies abans del robatori i s'hi desplaçava per preparar el cop.

La investigació va començar al maig arran d'un robatori en una empresa de subministres de fred industrial al districte de Sant Andreu de Barcelona. Els lladres van accedir-hi amb el mètode del butró després d'inutilitzar l'alarma i algunes càmeres de videovigilància, i se'n van endur 84 bombones de gas refrigerat valorades en 47.000 euros. La investigació continua oberta i la policia busca els altres tres membres del grup.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, l'operativa dels lladres consistia en acostar-se els dies previs al robatori a l'empresa per determinar com haurien de fer la intrusió, la logística que els caldria i quines mesures de seguretat haurien d'adoptar. Per consumar el robatori feien servir material divers, com una escala telescòpica, cisalles, malls, pics i guants.

Durant la investigació els agents van determinar que al robatori de Sant Andreu hi havien participat cinc persones que havien utilitzat dos vehicles: una furgoneta que havia estat sostreta el dia abans a Terrassa i un turisme amb el qual es van poder relacionar tres homes amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials de les mateixes característiques.