La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha afirmat que tancar fronteres per evitar contagis de coronavirus a Espanya "no serviria gaire" perquè els brots s'originen dins de l'Estat. Els principals focus de contagi són l'oci nocturn, trobades familiars i la recollida de fruita, ha dit.

En canvi, els casos importats tenen una incidència molt menor que a altres països, com Alemanya, ha explicat aquest dimarts al matí en una entrevista a 'Onda Cero'. Per això, González Laya ha defensat "no caure en el que seria més fàcil", que és aïllar-se. La ministra d'Exteriors ha destacat "l'esforç" que s'està fent per identificar l'origen dels brots i les mesures que s'estan aplicant.

Sobre les restriccions de viatge a Espanya imposades per altres països de la Unió Europea, González Laya ha afirmat que "no és un joc europeu contra Espanya". La ministra d'Exteriors ha argumentat que el Regne Unit també n'ha imposat a França o Itàlia a Grècia. "Cada país està prenent les mesures que estima que ha de prendre", ha dit.

González Laya ha destacat que l'Estat espanyol ha fet una "feina molt gran" perquè els altres països tinguin en compte que la incidència del virus és diferent a cada CCAA i, d'aquesta manera, evitar mesures "genèriques" i promoure'n de "quirúrgiques". La ministra ha citat el cas d'Alemanya que ha deixat fora les illes Canàries, que tenen una incidència menor a la del país germànic.

La ministra d'Exteriors ha explicat que un cop superada la pandèmia, Espanya liderarà un pla per a la recuperació del sector turístic en l'àmbit mundial i ha remarcat que l'impacte del coronavirus en el turisme "no és només un problema per a Espanya" sinó de "tots els països".