18 de agost de 2020
18.08.2020
Regió7

L'economia alemanya es recupera després de la crisi pel coronavirus

17.08.2020 | 22:39
L'economia alemanya es recupera després de la crisi pel coronavirus

L'economia d'Alemanya, la més gran del continent europeu, es troba en fase de recuperació des que es van aixecar les restriccions aplicades per contenir la pandèmia de covid-19 i «hauria de créixer amb força a l'estiu» després d'entrar en recessió el segon trimestre amb una contracció històrica del PIB del 10,1%, segons que apunta el Bundesbank, el banc central alemany, en el seu últim butlletí mensual.

Jens Weidmann, president de l'entitat financera, assenyala que la recuperació econòmica va començar el mes de maig amb la relaxació de les mesures de contenció del virus, tot i que adverteix que el nivell d'activitat de la «locomotora europea» seguirà estant significativament per sota de l'anterior a la crisi durant algun temps.

Per als economistes del Bundesbank, les mesures expansives de política monetària i financera, així com el paquet d'estímul fiscal, van servir de suport econòmic addicional.

D'altra banda, el banc assenyala el «considerable impacte» de la crisi del coronavirus en el mercat laboral durant la primavera passada. Atribueix aquesta circums-tància a l'ús generalitzat del mecanisme per ajustar les hores de treball («Kurzabeit»), que permet estabilitzar l'ocupació i els ingressos. Uns 6,7 milions de treballadors es van acollir a la reducció de jornada.

Moderació en el mercat laboral

Així mateix, l'entitat financera subratlla que l'impacte de la covid-19 en el mercat laboral sembla haver-se moderat després de l'augment de la desocupació a l'abril i maig. 2,92 milions de persones s'havien registrat al juliol com a aturades, un increment de 659.000 en relació amb el mes de març, una pujada de la taxa d'atur d'1,4 punts percentuals, fins al 6,4%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook