Kamala Harris ha estat oficialment nominada com a vicepresidenta del ja candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, després d'acceptar el càrrec en un discurs que va pronunciar dimecres a la nit durant el tercer dia de l'atípica Convenció Demòcrata telemàtica.

«La meva mare em va ensenyar que el servei als altres dona sentit i propòsit a la vida», va començar dient en el seu discurs d'acceptació recordant els orígens de la seva família. De pare jamaicà i mare índia, Harris s'ha convertit en la primera dona negra i d'origen asiàtic que és nominada a la carrera presidencial per un dels dos grans partits dels Estats Units.

En aquest tercer dia de la convenció també van participar l'expresident Barack Obama i l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, qui va recordar els ciutadans afroamericans assassinats. Harris va dir que si ella, filla d'immigrants, ha aconseguit ser nominada a vicepresidenta és gràcies a la feina prèvia i «a la dedicació» de generacions anteriors, que «sense fanfàrria ni reconeixement, es van organitzar, van testificar, es van manifestar, van marxar i van lluitar, no només pel seu vot, sinó per un seient a taula».

Va ser precisament Barack Obama qui va precedir Kamala Harris i va aprofitar la seva intervenció per criticar el seu successor en el càrrec, Donald Trump, que ha esdevingut el sac de boxa de les figures més destacades del Partit Demòcrata des del primer moment de la Convenció. «Esperava, pel bé del nostre país, que Donald Trump pogués arribar a sentir el pes del càrrec, però no ha estat així», va dir Obama, i va afegir que Trump «actua com si estigués en un 'reality show'» per «obtenir l'atenció que desitja».

L'expresident va criticar Trump per no mostrar cap interès a aconseguir el consens amb tots els actors polítics per poder tirar el país endavant, i va assegurar que les conseqüències de no haver sabut fer la seva feina han estat «molt greus», com els «milions de treballs perduts», els més de 170.000 morts per la crisi del coronavirus, i la «greu caiguda» de l'«orgullosa reputació dels Estats Units arreu del món».