Les mascaretes seran obligatòries per a tots els alumnes de més de 12 anys a Catalunya, i per als més grans de 6 anys als territoris on sigui més elevat el risc de contagi, unes mesures que segueixen les recomanacions de l'OMS.

Torra ha convocat per a demà una reunió extraordinària del seu Executiu per aprovar el pla de retorn a les escoles. Avui al migdia, després de la reunió, és previst que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la titular de Salut, Alba Vergés, concretin més mesures.

«Hem de donar un missatge de confiança a la comunitat educativa», va dir ahir el president, i va defensar que cal arribar a «un gran consens de país» sobre l'inici de l'any lectiu nou. «Hem d'aconseguir-ho. Ens ho juguem tot», va reblar.

Va avançar que totes les classes de cursos de primària tindran ràtios inferiors a 20 alumnes, mentre que les de secundària i batxillerat tindran grups «més reduïts» i, excepcionalment, va dir, «es prendran totes les mesures preventives segons l'especificitat de cada centre».

Es faran també 500.000 proves PCR seguint criteris de Salut i d'Educació.