La Lliga Democràtica, de la qual forma part el santpedorenc Josep Ramon Bosch, va anunciar ahir que demanarà formalment al Govern central l'indult de tots els polítics i activistes «condemnats com a conseqüència del procés independentista».

En un comunicat al seu compte de Twitter recollit per Europa Press, la formació postconvergent considera que l'indult dels polítics i activistes empresonats per l'1-O «pot contribuir decisivament» a superar el conflicte polític i concentrar els esforços a superar la crisi sanitària.

Asseguren que ho fan «amb el desig inequívoc de contribuir a la reconciliació dels catalans i no d'abonar cap tipus de confrontació ni entre catalans ni entre els governs de Catalunya i Espanya».

Unió de catalanistes

Així, la formació va instar totes les forces polítiques i entitats «catalanistes i tots aquells que aspiren al progrés de Catalunya» a unir-se a aquesta petició d'indult, que asseguren que es formalitzarà properament.

La Lliga Democràtica, Lliures i Convergents van acordar el juliol pactar un programa electoral conjunt per presentar-se a les properes eleccions al Parament. En una reunió, les tres formacions van constatar la «necessitat d'un nou projecte polític que pugui bastir una alternativa electoral de centre ampli» i que inclogui partits «catalanistes i sobiranistes» i van debatre un decàleg que permeti elaborar un programa conjunt.