El president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), José Carlos Gómez Villamandos, ha demanat que els 400 milions del Fons Covid per a la Universitat que el Govern té previst repartir el setembre es distribueixin de manera proporcional al nombre d'alumnes de cada universitat. «Si no és així, les universitats haurem de sacrificar altres programes, com de beques o de recerca; seria una desconsideració molt gran a les universitats i als estudiants», va dir.

Si bé, que aquesta partida es distribueixi en funció del nombre d'alumnes no suposarà el 100% de la inversió que les universitats faran. «La universitat haurà de treure recursos propis, veurem d'on es lleva», va lamentar.

Els rectors es reuniran amb el ministre d'Universitats, Manuel Castells, aquest dijous per a abordar l'inici del pròxim curs universitari 2020-2021. En aquesta reunió, no sols s'abordarà l'inici del curs en el context de la pandèmia de COVID-19, sinó que es tractaran altres temes, com l'Estatut del Personal Docent i Investigador (PDI), en fase d'esborrany, i altres «inquietuds» dels rectors.