El departament de Salut estendrà matí els cribratges massius de proves PCR, que va començar a fer el dissabte en alguns edificis de Badalona, als barris de Llefià i Gran Sol, i també els farà als barris de la Florida, Pubilla Cases i les Planes de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en els de Can Palet i Ca n'Anglada de Terrassa (Vallès Occidental) i Sant Boi (baix Llobregat).

A Badalona, la població diana a la qual van dirigides les proves és als joves d'entre 15 i 40 anys i les proves es faran demà, entre les 15 i 19 hores, i de dimarts a divendres en horari de 10 gen 14 i de 15 a 19 hores, als CAP Llefià i CAP Gran Sol.

La intenció de Salut és fer més de 15.000 PCR en aquests barris de Badalona.

En els tres barris de l'Hospitalet, el cribratge es farà fins divendres dia 4, en horari de matí i tarda, al casal de la Gent Grant de la Florida, a l'avinguda del Masnou, 50, a tots els residents de la Florida, Pubilla Cases i les Planes que tinguin entre 18 i 40 anys i no tinguin símptomes.

A Sant Boi estan cridats demà a passar la prova PCR del coronavirus tots els veïns que tenen com a centre de referència el CAP Montclar, és a dir, els habitants dels barris de Marianao i Can Paulet, a més d'una part de barri Centre.

Les proves es faran al llarg de tota la setmana al Casal l'Olivera (Plaça Montserrat Roig, 1) de 9 a 19 hores.

Als barris de Ca n'Anglada i Can Palet de Terrassa continuaran demà els cribratges que es van iniciar la setmana passada a les 4.500 persones que han estat avisades per SMS, encara que també estan convidats a sotmetre a la PCR aquells veïns d'aquests barris que no han rebut l'avís.

Les proves es fan al CAP de Sant Llàtzer (Ca n'Anglada) de 8 a 20 hores, i al CAP Sud (Can Palet), de 9 a 14 hores i de 15:30 a 19 hores.

La intenció de tots els cribratges és descobrir a persones asimptomàtiques que estan infectades i estan propagant el virus sense saber-ho, per poder-les aïllar i posar en quarantena als seus contactes estrets.