Els joves es perceben a ells mateixos com un dels principals agents de contagi de la covid-19. Així ho ha constatat el Govern de la Generalitat en el transcurs d'una campanya de sensibilització en el marc de la qual ha informat a més de 76.000 persones sobre la malaltia. La iniciativa, que l'Executiu català ha fet en col·laboració amb la Creu Roja i que té l'objectiu de prevenir el coronavirus en l'oci nocturn, també ha permès observar que els joves prenen consciència sobre l'ús correcte de la mascareta a mesura que avancen les setmanes. La campanya, promoguda pel Departament de Presidència, vol arribar a 95.400 joves. De moment, durant l'acció s'han distribuït més de 48.000 mascaretes.

La campanya del Govern de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la covid-19 en l'oci nocturn ha observat fins ara 76.185 persones joves, 50.867 de les quals les ha sensibilitzat per tal de prevenir els contagis entre aquest col·lectiu. El total de persones sensibilitzades representa el 66,77% de les observades.

Es tracta d'una campanya promoguda pel departament de la Presidència que du a terme la Creu Roja. Va començar el 5 d'agost i està previst que s'allargui fins al 15 de setembre, coincidint amb el període estival i de vacances de la majoria de joves.

Fins ara s'han fet 13.400 intervencions a peu de carrer per donar indicacions als joves a l'hora de prevenir els contagis com ara col·locar-se correctament la mascareta, mantenir la distància de seguretat o fer un bon rentat de mans. Així mateix, durant l'acció s'han distribuït 48.384 mascaretes.

Segons els impulsors de la campanya, a mesura que avancen les setmanes els joves prenen consciència sobre l'ús correcte de la mascareta.