JxCat i ERC governaran junts a l'Ajuntament de Girona. Les dues formacions han arribat a un acord perquè els quatre regidors republicans entrin a l'equip de govern, fins ara format pels nou de JxCat. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va afirmar ahir que amb aquest «pas endavant» d'ERC Girona aconsegueix un govern «fort, ampli i estable» per afrontar els reptes plantejats, sobretot, per la crisi sanitària. A més, també va remarcar que és el primer govern de coalició independentista a la ciutat. Per això, tant Madrenas com el líder d'ERC, Quim Ayats, van apel·lar Gua-nyem Girona, el PSC i Cs a fer una «oposició responsable» per arribar a acords. Segons l'acord, Girona recupera la figura del vicealcalde, una responsabilitat que assumirà Ayats.

Després de setmanes de converses «discretes» i esquivant la pressió que tant Guanyem Girona com el PSC han fet per intentar formar una majoria alternativa que desbanqués Marta Madrenas de l'alcaldia, els quatre regidors republicans entren al govern municipal, que fins ara formaven els nou de JxCat. Continuarà sent, però, un govern en minoria perquè, amb tretze regidors, queden a un de la majoria.

«Des de l'inici del mandat hem anat arribant a acords puntuals, hem anat travant confiances i aquest camí ens ha permès arribar a aquest acord de govern», va explicar Madrenas. A banda del clima de confiança creat, tant l'alcaldessa com el líder d'ERC a la ciutat, Quim Ayats, van detallar que havien decidit que era el moment d'enfortir el govern de la ciutat, sobretot tenint en compte els reptes de la crisi sanitària.