La fins ara directora de l'Agència Catalana de Consum, Beth Abad, que va ser sotsdirectora de l'Escola de Policia de Catalunya, substituirà Brauli Duart com a secretària general de la conselleria d'Interior, un cop Miquel Sàmper ha assumit la cartera en substitució de Miquel Buch.

Abad, nascuda a Esplugues de Llobregat el 1962, ha estat cap de secció i de servei de Formació de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, sotsdirectora general de l'Escola de Policia, cap de gabinet del departament de Treball i sotsdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques del departament de Justícia. En la novena legislatura, va ser diputada al Parlament de Catalunya per CiU, on va exercir com a membre de la comissió d'Interior, de Justícia i de Relacions Exteriors. El 2013, va ser nomenada directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), dedicada a promoure la reinserció dels presos i, posteriorment, entre el gener del 2016 i el maig del 2018, va ser senadora designada pel Parlament (en representació del PDeCAT). Militant de CDC des del 1992, ha ocupat diversos càrrecs en l'extinta formació, l'últim, el 2014, presidenta de l'Agrupació de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

La destitució de Buch al capdavant d'Interior també ha comportat que el que va ser el seu cap de premsa, Joan Maria Piqué, deixi el seu lloc i s'incorpori a l'equip del nou conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

Per contra, segons les fonts, la intenció del nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, és mantenir en el seu càrrec el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer.

Sàmper també ha recuperat com a nova directora de serveis de la conselleria Raquel Sistaré, fins ara responsable de coordinació de plans d'actuació de la secretaria d'administració i funció pública del departament de Polítiques Digitals.

D'altra banda, el nou conseller d'Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha situat Jordi Cabrafiga, que fins ara era cap de gabinet de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, com a secretari general del departament d'Empresa.