Un camioner de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Terrassa (Barcelona), va alertar la Guàrdia Civil de La Rioja que estava borratxo en una àrea de descans de l'AP-68, en un vehicle articulat de mercaderies perilloses, i va afegir que si no hi acudia una patrulla de la Benemèrita per detenir-lo, continuaria el viatge i podria causar un accident.

Els fets van ocórrer cap a les 8.30 del passat 2 de setembre, quan aquest camioner, des de l'àrea de descans de l'AP-68 al seu pas per la ciutat de La Rioja d'Haro, va trucar per telèfon al Centre Operatiu de Trànsit de la Guàrdia Civil a La Rioja i va detallar que estava borratxo després d'haver consumit molt d'alcohol, i després es va comprovar que presentava una taxa d'alcohol gairebé cinc vegades superior a la permesa.

Va manifestar als agents que es va emborratxar mentre conduïa per provocar la seva detenció, acomiadament de l'empresa, cobrar l'atur i jubilar-se; i va dir que si no es materialitzava la seva detenció, els agrediria i es llançaria a la via per a ser atropellat, ha detallat aquest dimarts la Guàrdia Civil en una nota.

Aquest home ha estat investigat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle articulat de mercaderies perilloses amb una taxa de 0,84 i 0,72 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, que multiplicava gairebé cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals, que és de 0,15.

Motoristes del Sector de Trànsit i de l'Equip d'Atestats de la Guàrdia Civil van acudir al lloc, van localitzar el camió i el seu conductor a l'interior amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l'alcohol, al qual se li van fer les corresponents proves d'alcoholèmia.

També es van tramitar diligències penals contra el conductor, que posseeix un historial delictiu per delictes contra la seguretat viària; i l'empresa propietària del camió es va fer càrrec d'aquest.