El líder del PP, Pablo Casado, va marcar distància ahir amb la direcció del partit en l'època en la qual s'emmarca l'operació Kitchen, però al Congrés agafa força l'opció que hi hagi una comissió d'investigació parlamentària sobre aquest tema.

L'aixecament del secret de sumari de l'anomenada peça Kitchen ha generat una tempesta política perquè s'han conegut converses, missatges i presumptes activitats respecte a l'existència d'un presumpte «operatiu parapolicial» encarregat, «aparentment», de localitzar «material documental comprometedor per a alts dirigents» del PP, en mans de Bárcenas. El jutge que instrueix aquesta peça apunta a la possible responsabilitat d'alts càrrecs de l'administració general de l'Estat durant el Govern de Mariano Rajoy, en concret dels anys 2012-2016. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat imputar l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exsecretària general dels populars María Dolores de Cospedal.

A més, un dels missatges que s'han conegut, de qui va ser secretari d'Estat de Seguretat amb Fernández Díaz, esmenta el llavors president del Govern i líder del PP, Mariano Rajoy.