Catalunya va notificar ahir 1.303 nous casos de coronavirus confirmats amb proves PCR i nou morts en un dia. Sóc xifres superiors a les del dia anterior, com també ho és el nombre de persones hospitalitzades.

D'acord amb les últimes dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat, entre divendres i dissabte hi va haver 1.303 nous contagis enfront dels 1.215 del dia anterior, i el nombre de persones mortes va passar de quatre a nou.

També van pujar el nombre de persones ingressades, 32 més, fins a arribar als 727 pacients que hi ha ara als diferents centres hospitalaris, dels quals 130 són a l'UCI. El risc de rebrot es manté pràcticament estable, passant de 175,86 a 175,88.

El total de persones contagiades a Catalunya des de l'inici de la pandèmia confirmades amb proves PCR s'eleva a 121.627, segons les dades facilitades dissabte pel departament de Salut, mentre que el total incloent totes les proves ascendeix a 144.980, 1.360 més entre divendres i dissabte.

Pel que fa a les persones que han mort a Catalunya per la Covid-19, la xifra s'eleva a 13.146, 9 d'elles en les últimes hores.

Pel què a la resta de l'estat espanyol, El conseller de Salut Pública de Melilla, Mohamed Mohand (PSOE), va anunciar que proposarà a el Consell de Govern que la ciutat pugui tenir el seu propi «estat d'alarma» pel «considerable» augment de contagis de covid-19 a la ciutat espanyola. En cas de ser autoritzat per l'Executiu central, seria la primera autonomia d'Espanya que aplicaria aquesta mesura en el conjunt d'una regió. En roda de premsa, Mohamed Mohand ha aclarit que aquest estat d'emergències «no seria per confinar a la població, sinó per poder prendre mesures que necessitin per combatre l'augment de contagis».

Per altra banda, el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha dit que s'esperava que es comencessin a detectar casos de coronavirus en els centres escolars des de l'inici de curs i que és una cosa «comuna a tot Espanya», però que tot i això «els nens han d'anar a classe sí o sí».

Així, va enviar un missatge de tranquil·litat tant als alumnes com a les seves famílies, ja que, «dins que el virus és impredictible», les mesures que s'estan portant a terme a les escoles de la comunitat «garanteixen una gran seguretat». Segons va destacar, aquestes mesures són «molt rigoroses», perquè «en el moment que es detecta alguna cosa es tanquen» els centres.