El Sindicat d'Estudiants (SE) ha convocat tres jornades de vaga i mobilitzacions que arrencaran avui i finalitzaran divendres pel «dret a una educació pública presencial de qualitat i amb aules segures».

Les mobilitzacions, convocades a tot l'Estat, s'iniciaran avui, però les manifestacions estan previstes per a aquest dijous i seran «de caràcter simbòlic, estàtiques i observant totes les mesures de seguretat» va indicar el secretari general del Sindicat d'Estudiants a Catalunya, Borja Latorre.

A Catalunya, les concentracions seran a les 12.00 hores a la Plaça Universitat a Barcelona, a la Plaça de la Font a Tarragona i a la Plaça 1 d'Octubre a Girona.

Entre les peticions dels convocants, amb escassa representació en l'àmbit universitari, hi ha la contractació de 44.000 docents a Catalunya, reducció de ràtios a 15 alumnes per aula, la construcció de nous instituts i que s'habilitin espais d'infraestructures ja existents per assegurar la distància social i una educació presencial de qualitat.

Segons Latorre, les mobilitzacions es convoquen perquè el curs escolar 2020-2021 «s'inicia enmig del caos i sense un pla efectiu que garanteixi el nostre dret a una educació pública presencial, de qualitat i amb aules segures».

Una altra de les denúncies del sindicat és que «encara que Catalunya és una de les comunitats més afectades per la pandèmia i el nombre de contagis no deixa de créixer, el Govern no ha posat en marxa cap pla seriós, mentre que el ministeri d'Educació s'ha plegat directament de braços davant d'aquesta situació».