El departament de Salut ha prorrogat 15 dies més les mesures restrictives en les activitats d'hostaleria i restauració a Barcelona capital i quinze municipis més de l'àrea metropolitana a causa de la pandèmia de la covid-19, tot i que les xifres de contagi han millorat lleugerament en els darrers dies.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquesta pròrroga, en la qual s'inclou la prohibició de concentracions de més de deu persones en espais públics i es manté la capacitat del 50% en els establiments d'hostaleria i restauració, amb un màxim de deu persones per taula.

A les terrasses, es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grup de taules, amb el límit de tancament de la una de la matinada. En els establiments hotelers, la capacitat dels espais comuns es limita al 50% de l'autoritzat, segons la pròrroga de les restriccions. La durada d'aquestes mesures s'estableix en quinze dies.

D'altra banda, Catalunya va notificar 787 nous casos de coronavirus confirmats amb proves PCR i tres morts en les últimes 24 hores, amb un lleuger augment del nombre de persones ingressades i de pacients a les UCI dels hospitals.

Segons les dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat a la pàgina web dadescovid.cat, en les últimes 24 hores s'han detectat 787 nous contagis, i ahir van ser 1.328, i el nombre de persones mortes ha passat de catorze a tres.

No obstant això, les persones malaltes ingressades han pujat lleugerament de 792 de dimarts a 795 ahir als hospitals catalans, dels quals 135 estan a les unitats de cures intensives (UCI).

El risc de rebrot ha baixat una mica, ha passat de 157,03 a154,31, segons el departament de Salut.