Segueix-nos a les xarxes socials:

El més de mig milió de PCR als centres educatius, a punt

Els tests massius es començaran a fer a final de setmana i fins al novembre

El més de mig milió de PCR als centres educatius, a puntarxiu/mireia arso

Els departaments d'Educació i Salut de la Generalitat començaran a fer les 500.000 PCR previstes a les escoles i instituts entre final d'aquesta setmana i principi de la propera. Així ho van confirmar fonts d'Educació després que a final del mes d'agost el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera de Salut, Alba Vergés, anunciessin la mesura.

De fet, una de les principals mesures de l'actual curs escolar 2020-21 inclou dur a terme mig milió de proves PCR per detectar casos positius de covid durant els dos primers mesos de curs.

Tots dos consellers van remarcar aleshores que els tests seguiran criteris epidemiològics, territorials i socioeconòmics, de manera que es duran a terme a les zones on sigui més recomanable i necessari, segons l'evolució dels contagis.

L'organització per dur a terme les proves dependrà de les dues conselleries i la coordinació anirà a càrrec de l'atenció primària de cada zona, els equips mòbils de la qual es desplaçaran fins als centres docents per dur a terme les PCR. Les proves inclouran l'alumnat, professors i personal de suport, i també les famílies si es considera necessari.

En principi, la Generalitat té previst fer 8.000 PCR diàries en una primera etapa fins al 9 d'octubre, que augmentaria fins a arribar a 20.000 test cada dia a la segona fase, que acabaria a mitjan novembre.

303 grups confinats

Catalunya ha passat dels 111 grups escolars confinats que hi havia divendres a 303, ahir. Els centres escolars amb algun grup en quarantena són 218, un augment de 131 respecte als 87 de divendres passat.

Així ho va anunciar ahir el departament d'Educació, que va destacar que el 96% dels centres educatius catalans tenen la totalitat dels seus grups en funcionament.

Els centres confinats en funció de la tipologia són d'educació infantil privats (6); escoles d'educació infantil municipals (43); escoles de segon cicle d'infantil i primària (104); instituts d'ESO, batxillerat i FP (71); instituts escola (6); escola d'ense-nyaments artístics superiors (1); centres privats concertats (60), centres privats (10) i centres d'educació especial (2).

Per serveis territorials, les escoles amb un o més grups confinats es troben a Barcelona ciutat (33), Tar-ragona (19), Catalunya Central (35), Maresme-Vallès Oriental (39), Vallès Occidental (32), Barcelona Comarques (12), Lleida (7), el Baix Llobregat (10), Girona (25) i comarques de l'Ebre (6).

D'altra banda, l'escola barcelonina d'educació infantil municipal de Can Dragó està tancada per contagis de covid i se suma a les escoles d'infantil Petit Montessori (antiga Tintín) i la Llar d'Infants Municipal de Gràcia, ambdues de Barcelona, que continuaven sense obrir.

Prem per veure més contingut per a tu