Segueix-nos a les xarxes socials:

Els científics estan «preocupats» perquè 12 països d'Europa ja estan en alt risc

Els científics veuen «preocupant» l'augment en la propagació del coronavirus a Europa, on dotze països ja presenten índexs de risc de rebrot (EPG) alt -per sobre de 100-, i confirmen que la segona onada de la covid-19 està expandint-se pel continent.

Els científics n'alerten en un informe elaborat per l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona i el Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i remès aquesta setmana a la Comissió Europea.

L'informe confirma que la segona onada del coronavirus -que aquest mateix grup de científics ja va avançar que arribaria fa tres setmanes- està impactant de ple Europa, amb un «augment de casos preocupant» que arriba a «35.000 nous positius diaris, sense signes de millora». En un altre informe publicat al principi de setembre, els mateixos investigadors van pronosticar que la situació actual de l'epidèmia podria arribar i van advertir que Espanya era l'avançada a Europa. El nou informe destaca que aquesta setmana el nombre de països europeus amb un alt risc de creixement de la pandèmia ha augmentat, amb dades del 22 de setembre, fins a dotze.

Prem per veure més contingut per a tu