Vint-i-dos dels vint-i-sis alumnes d'un grup de primer de batxillerat de l'institut Pius Font i Quer de Manresa han donat positiu per coronavirus. Segons ha sabut Regió7, l'esmentada classe es trobava confinada des de divendres passat, 2 d'octubre, tot i que les famílies no van rebre el resultat de les proves PCR fins ahir, dijous.

Concretament, el grup afectat és el de primer de batxillerat B. Arran del brot, però, el Servei d'Epidemiologia també ha aconsellat fer les proves a dues classes més del mateix curs. Aquests alumnes es troben confinats des d'aquest dimecres, 6 d'octubre, dia en què també se'ls va practicar un test PCR a cada un. Ara s'està pendent dels resultats.

Fonts de la direcció de l'institut Pius Font i Quer han assegurat a Regió7 que ells «no poden controlar el que fan els alumnes fora de l'institut i que, a dins, es compleixen totes les mesures de seguretat previstes». Sí que se sobrepassa en alguns grups les ràtios d'estudiants per classe, que hauria de ser de 20 i a l'institut manresà n'hi ha algun de 34. Cap dels tres grups confinats podrà tornar al centre fins al 15 d'octubre i faran classe via telemàtica.

Actualment ja són més de 270 les persones de la comunitat educativa de la capital del Bages, entre alumnes i, en menor mesura, professors i també personal d'administració, que estan confinats per culpa del coronavirus.