Les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format telemàtic a partir de demà, segons van confirmar ahir a l'ACN fonts de la secretaria d'Universitats. Aquest és l'acord a què va arribar-se ahir en una reunió entre els centres universitaris i el Govern en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). La mesura arriba després que el departament de Salut demanés a les universitats passar a la docència telemàtica tenint en compte l'empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya. D'aquesta manera, les universitats han acordat que l'inici de les classes virtuals sigui el mateix dia per a totes, i en principi es mantenen les activitats previstes per a avui.

La Universitat Pompeu Fabra ja havia anunciat ahir al matí que la docència virtual s'iniciaria dijous però que en quedaran al marge les activitats pràctiques que es fan en laboratori. De la seva banda, la Universitat de Barcelona (UB) concretarà avui les mesures però també havia informat que l'inici de la virtualitat seria demà.

Universitats i Recerca subratlla que la mesura s'ha acordat per al termini del 15 al 30 d'octubre, ambdós inclosos. Més enllà de la formació telemàtica, la resta d'activitats acadèmiques de les universitats es mantindrà.