18 de octubre de 2020
18.10.2020
Regió7

Experts de la UPC vaticinen un augment de les restriccions a tot Europa

17.10.2020 | 23:42
Experts de la UPC vaticinen un augment de les restriccions a tot Europa

Els experts del departament de Física de la Unitat Politècnica de Catalunya (UPC), el grup BIOCOMSC, van publicar ahir un mapa europeu tenyit de vermell, amb l'excepció d'Alemanya i els països nòrdics de taronja, que augura la necessitat d'implantar restriccions per evitar el col·lapse als hospitals per l'augment de casos generalitzat de coronavirus.

L'Índex de Creixement Potencial (risc de rebrot) de virus a Europa supera en tots els països, excepte la ja esmentada Alemanya, Suècia, Finlàndia, Dinamarca i Noruega, a més de Sèrbia, els 100 punts amb comoditat.

Entre els 100 i els 200 punts és el límit màxim en el qual es pot controlar el coronavirus només amb vigilància epidemiològica, depenent de les capacitats per fer proves PCR i del nombre d'habitants del país, van recordar els experts.

«Falten paraules per descriure la situació europea. Txèquia, amb més de 1.000 punts de risc de rebrot, més de 300 a Bèlgica, Holanda, França, Suïssa, Regne Unit, Islàndia i Espanya. No cal dir que les prediccions a curt termini són molt dolentes», van indicar sobre la situació europea els investigadors del BIOCOMSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit