L'Institut Francesc Ribalta de Solsona té actualment set grups confinats, els sis de 4t d'ESO i un de 3r. Tot i això el centre assegura que la situació està sota control ja que les darreres proves PCR realitzades als alumnes dels tres grups de 4t d'ESO i el de 3r no han detectat cap positiu.

El centre de secundària solsoní acumula 10 positius en els darrers 10 dies. La setmana passada se'n van detectar 6 al grup del Pla de Diversificació Curricular (PDC), 1 a 4t A i un altre a 4t C a més de 2 docents. També es va decidir confinar el grup de 3r d'ESO B de forma preventiva ja que una vetlladora externa al centre que havia tingut contacte amb els alumnes havia donat positiu.

Ahir al matí l'Institut va conèixer els resultats de les PCR que s'havien dut a terme el dia anterior al mateix centre als grups de 4t B, C i D i al grup de 3r B entre els que no es va detectar cap positiu. Fonts del centre van assegurar a Regió7 que durant la setmana que ve tots els grups retornaran a l'activitat presencial després dels seus respectius confinaments.

Per altra banda l'Escola El Vinyet ha confinat tres grups a causa d'un positiu en cada un d'ells. Segons expliquen fonts del centre, tres germans d'un alumne de l'Institut Francesc Ribalta que havia donat positiu i que es trobaven confinats des de dilluns també van obtenir un resultat positiu de covid-19 aquest dimarts.

Des del moment que l'escola va tenir coneixement dels resultats va aplicar el protocol de Salut i va confinar els tres grups, un de 6è, un de 5è i un de P3. Aquest matí s'ha convocat a tots els infants d'aquests grups a realitzar-se les proves al mateix centre per fer un cribatge dels positius que hi pugui haver.

Amb els 7 grups de l'Institut Francesc Ribalta i els 3 de l'Escola El Vinyet ja són 10 els grups educatius del Solsonès que es troben confinats a causa de la covid-19. L'Escola Arrels II ja va tenir un grup confinat que va retornar recentment a l'activitat presencial. Segons les dades d'Ensenyament, l'Escola Setelsis actualment té una persona confinada.