Segueix-nos a les xarxes socials:

L'OMS diu que Europa torna a ser l'epicentre de la covid però que pot evitar confinaments

?«Encara podem capgirar la tendència», diu un responsable de l'organisme ?Els experts confien que els rastrejos seran suficients

L'OMS diu que Europa torna a ser l'epicentre de la covid però que pot evitar confinamentsàlex guerrero

Europa, que ha arribat a registrar més de 200.000 casos de covid-19 diaris en jornades passades, és novament l'epicentre global de la pandèmia, però encara es poden prendre mesures per evitar haver de recórrer un altre cop als confinaments, van asse-nyalar ahir experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

«Europa torna a ser l'epicentre de la malaltia, però encara podem capgirar aquesta tendència», va assenyalar el director d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Mike Ryan, qui va demanar «més sacrificis» i prendre exemple de països que han aconseguit evitar noves onades de covid-19.

La directora tècnica de l'OMS per a la covid-19, Maria Van Kerkhove, va afegir que els experts «encara tenen l'esperança que no facin falta novament confinaments nacionals» com els dictats en la primavera a l'hemisferi nord i que es puguin controlar les xifres amb altres eines com ara el rastreig de contactes. «Els països d'Europa van aconseguir controlar la malaltia a la primavera i a l'estiu, i poden tornar a fer-ho i ho faran», va vaticinar l'epidemiòloga estatunidenca.

Prem per veure més contingut per a tu