Berga va viure una diada de Tots Sants atípica que es va fer notar, sobretot, al cementiri municipal. Les restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat i la por que es produissin aglomeracions va fer que enguany no hi hagués l'afluència que hi sol haver al cementiri de Berga per Tots Sants.

La reducció de visites al cementiri d'ahir al matí també és deguda al fet que molts familiars de difunts ja havien fet la visita en dies anteriors i, fins i tot, alguns la faran més endavant. «La gent ha vingut setmanes abans per endreçar el nínxol i pensa tornar-hi més endavant per por d'aglomeracions. Això, sumat a la suspensió de la missa, ha fet que aquest any vingui poca gent», va explicar Josep Morenilla, responsable del cementiri de Berga.

Normalment, com va apuntar Morenilla, la gent ve a la missa dels difunts de les 11 del matí i llavors fa el recorregut, però «aquest any no sembla Tots Sants». Així, no es va dur a terme ni la missa que es fa cada any davant la capella del cementiri ni l'homenatge als berguedans il·lustres amb la tradicional ofrena floral al panteó de Bassacs, on descansen les restes de Marcel·lí Buxadé, Josep Armengou i Ramon Vinyes i Cluet, entre d'altres. Algunes persones no sabien que finalment s'havia suspès la missa a causa de la covid-19 i van aprofitar l'ocasió per donar alguna volta més pel cementiri.

El recinte tenia tres entrades diferents, cada una amb un membre de Protecció Civil que s'en- carregava d'aplicar gel hidroalcohòlic als visitants, d'assegurar-se que duien mascareta i d'explicar la normativa per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. El cap de la secció de Protecció Civil encarregada de fer complir les mesures de seguretat ahir era Aaron Camprubí, que va assegurar que no es van arribar a formar cues i que la situació va ser molt tranquil·la durant tot el matí. «Crec que les restriccions, la por d'aglomeracions i el bon temps han afavorit que no hagi vingut gaire gent al cementiri», va dir.