La conselleria d'Interior va demorar més d'un any el pagament a la defensa del major Josep Lluís Trapero abans del judici per rebel·lió que va afrontar a l'Audiència Nacional, tot i que finalment va acabar abonant els honoraris a la seva advocada.

Segons va avançar El Periódico, aquesta situació va provocar un gran malestar al si dels Mossos d'Esquadra, que van considerar que la Generalitat abandonava Trapero i la intendent Teresa Laplana a les portes d'un judici en què estava en joc el seu futur i la reputació del cos. Ni Trapero ni la seva advocada, Olga Tubau, han volgut pronunciar-se sobre aquest assumpte, que es va acabar solucionant quan el judici a l'Audiència Nacional ja havia arrencat. De fet, segons les fonts, Trapero era poc inclinat després de la seva imputació a què la seva defensa l'exercís una advocada que no representava els serveis jurídics de la Generalitat, com passa amb la majoria de Mossos que van a judici, tot i que ho va acabar acceptant perquè el responsable d'assumptes penals del departament d'Interior, Josep Lluís Florensa, ho va suggerir perquè no podia donar dedicació exclusiva a un cas tan extens i complex.

La demora en el pagament per part de la Generalitat dels honoraris de Tubau va coincidir en el temps amb la declaració de Trapero en el judici la cúpula del procés al Tribunal Suprem, en què es va desmarcar del full de ruta de l'executiu de Carles Puigdemont, si bé fonts de la cúpula d'Interior de l'època que cita El Periódico atribueixen aquesta tardança a un problema a l'hora d'abordar un contracte públic sense concurs.