La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha advertit que la ultradreta «es dirigeix a desmuntar» els avanços de les polítiques d'igualtat i nega la violència de gènere.

«No podem consentir l'afebliment de les polítiques d'igualtat. La ultradreta es dirigeix justament a desmuntar els avanços de les polítiques d'igualtat, a negar la violència masclista. Sap que aquí està la línia més seriosa, més solvent d'avanç de la democràcia», va assenyalar.

Així ho va manifestar ahir Calvo durant la seva intervenció en la jornada organitzada pel Partit Socialista Europeu 'Progressistes contra la violència de gènere'.

Calvo va criticar els moviments d'organització de la ultradreta «molt perillosa» que «nega les polítiques progressistes de l'esforç» que fan els socialistes per preservar els drets humans i el model democràtic.

Així mateix, va subratllar que no poden consentir l' «afebliment» de les polítiques d'igualtat i particularment d'aquelles que protegeixen la seguretat de les dones, perquè es posa «en risc» la democràcia.

«La ultradreta ho sap. Sap que aquí està la línia més solvent d'avanç de la democràcia en el segle XXI», va dir Calvo, destacant que el feminisme, entre les seves «moltes virtuts», té la de «continuar sent un gran moviment global per a protegir els drets humans de les dones».

En aquest punt, va assegurar que en aquests moments a les polítiques d'igualtat «les hi vol continuar arraconant en un espai particularitzat de l'agenda dels Estats» i va defensar que les polítiques d'igualtat «han de ser el tronc transversal de totes les polítiques».

La vicepresidenta va alertar que la pandèmia ha produït «estralls particularment importants en les dones, com sempre ocorre en totes les crisis». Per això, va dir que «fa més falta que mai» que les dones en llocs de poder i d'influència «representin» i «facin pressió» per seguir amb l'agenda de la igualtat.