Els arqueòlegs de Pompeia han descobert els cossos de dos homes, un noble d'entre 30 i 40 anys i el seu jove esclau, i els han reconstruït amb tant de detall que es pot distingir que el primer portava una capa de llana i el segon una túnica curta, han informat aquest dissabte els responsables del Parc Arqueològic de Pompeia en un comunicat.

Els dos cossos, sorpresos per l'erupció del Vesuvi l'any 79, han estat trobats en un espai lateral del criptopòrtic, en la part noble de la vila suburbana de Civita Giuliana, una majestuosa finca de l'època de l'emperador Augusto, que presumia de tenir sales i balcons amb vista a la mar.

Els experts han utilitzat per a reconstruir els cossos de les víctimes l'antiga tècnica de fer motlles amb guix, concebuda en el segle XIX per Giuseppe Fiorelli, que consisteix en la introducció d'un guix líquid en les cavitats de les restes òssies dels habitants de l'antiga ciutat romana.

D'aquesta manera, han aconseguit retornar la forma dels cossos i observar que la primera víctima era un home "jove, d'entre 18 i 23/25 anys, d'uns 156 cm d'altura", que portava una túnica curta, i amb signes visibles que evidencien que havia fet "treballs pesats", amb el que els científics i experts de Pompeia hipotizan que era un esclau.

El segon home tenia entre "30 i 40 anys i una altura d'uns 162 cm", i portava una túnica llarga o una capa de llana, es llegeix en la nota.

Els dos es trobaven en posició supina, amb les mans en els seus pits, i amb unes robes de les quals es distingeixen fins als plecs, una cosa sorprenent" tal com ho ha descrit el ministre italià de Cultura, Dario Franceschini.

Les primeres excavacions de la zona es remunten a principis del segle XX per ordre del marquès Giovanni Imperiali, que era llavors el propietari de la finca.

Les obres actuals han estat finançades íntegrament pel Parc de Pompeia amb un milió d'euros i estan destinades a evitar els possibles saquejos de les tombes.