Unides Podem, Esquerra Republicana i EH-Bildu van retirar la seva esmena conjunta als Pressupostos de 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa residencial i els talls de subministraments bàsics, si bé les formacions independentistes sí que mantindran les esmenes presentades de manera individual per «continuar pressionant des del Congrés».

Unides Podem ja negociava la retirada de l´esmena de la tramitació dels nous comptes, que aquesta setmana afronta les seves votacions al ple del Congrés abans de ser aprovades davant el compromís del Govern de presentar un decret llei «que treballa en aquesta direcció». Aquest decret, van assenyalar, permetria una entrada en vigor immediata, mentre que als Pressupostos només podria començar a aplicar-se a partir de l´1 de gener com màxim d´aviat.

El vicepresident segon de Drets Socials, Pablo Iglesias, va assegurar dijous passat que el Govern presentarà mesures «els pròxims dies» per ampliar els supòsits de la moratòria vigent. «Espero que no triguem més de dues setmanes», va dir en la seva compareixença davant la comissió del ram en el Congrés.