El Ministeri de Defensa ha presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid pel xat d'exmilitars espanyols que parlaven d'afusellar "26 milions de persones" i, entre altres, amenaçaven de fer "alguna cosa legal o il·legal" contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El ministeri presenta un escrit signat per la ministra, Margarita Robles, que recull la informació publicada per Infolibre sobre el contingut del xat "per si els fets fossin constitutius de delicte comès per persones que a més poguessin atribuir-se la condició de militars en actiu sense ser-ho".

Defensa demana a la Fiscalia que investigui "l'eventual rellevància penal" dels fets per "salvaguardar l'honorabilitat" de les Forces Armades i dels "homes i dones que les integren" que estan "bolcats en el compliment de les funcions que estableix l'article 8 de la Constitució".

"La seva conducta exemplar no té res a veure amb manifestacions que repugnen al respecte degut en una societat democràtica, pluralista i basada en la llibertat política i ideològica", sosté.