Unión Progreso y Democracia (UPyD) ha anunciat oficialment la seva dissolució tretze anys després de la seva fundació. La formació va decidir aquest dissabte no presentar recurs contra la resolució del jutjat del mercantil que decreta la seva liquidació, la qual cosa suposa de facto la seva dissolució.

En un comunicat, UPyD s'acomiada "recordant el seu paper en la transformació política que ha viscut Espanya en els últims anys, centrat en tres importants aportacions que integren el seu llegat polític", com "la ruptura del bipartidisme" o "l'anticipació de l'actual agenda política en posar sobre la taula temis com la independència judicial o la defensa del castellà", entre altres assumptes.

Finalment, el partit ha recordat la seva "lluita política i judicial contra la corrupció", a través de la seva acció parlamentària i les múltiples querelles que va protagonitzar, destacant la del cas Bankia".

La formació, que ha liderat fins al dia d'avui per Cristiano Brown, ha volgut que aquest anunci es realitzés el dia de la Constitució "com a símbol de la seva raó de ser en defensa de la regeneració democràtica".

"La situació política espanyola, cada vegada més polaritzada i estrident, han dificultat la consolidació d'un centre progressista, transversal i moderat que no obstant això sí té un espai polític propi entre els espanyols", ha lamentat UPyD, que es compromet a "cercar noves fórmules amb les quals tornar a ser una eina útil per a la societat".