El rei Joan Carles va presentar ahir una declaració tributària voluntària «sense requeriment previ», de la qual ha resultat un deute, ja satisfeta, per import de 678.393,72 euros, incloent interessos i recàrrecs. Així ho va informar en un comunicat l´advocat del rei emèrit, Javier Sánchez-Junco, que afegia que en qualsevol cas Joan Carles deBorbó continua, «com sempre ha estat», a la disposició del Ministeri Fiscal «per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuns».

Diumenge, «El País» va informar que el rei Joan Carles tenia previst presentar en Hisenda aquesta declaració voluntària per a regularitzar la seva situació tributària. La declaració, segons aquest periòdic, no està relacionada amb béns a l´estranger, sinó amb l´ús per part del rei emèrit i alguns familiars seus de targetes bancàries amb fons opacs d´un empresari mexicà que està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem. Segons el diari, l´ús d´aquests comptes va tenir lloc entre els anys 2016 i 2018, quan Joan Carles I ja havia abdicat i perdut la inviolabilitat.

Aquest mateix dimecres, la portaveu del Govern i ministra d´Hisenda, María Jesús Montero, va eludir comentar la possibilitat que el rei Joan Carles estigués a punt de regularitzar la seva situació fiscal ja que es tracta d´informació reservada sobre un contribuent i es remetia a la casa reial sobre qualsevol assumpte relacionat amb el rei emèrit.