La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la proposta d´ERC de fer una moció de censura a la Diputació de Barcelona, que presideix l´alcaldessa de l´Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), després d´un pacte amb JxCat, és precipitada: «Ha estat un anunci una mica agosarat».

Així ho va dir en una entrevista a Ser Catalunya després que Marín comparegués dijous com a investigada a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) sobre la causa per presumptes subvencions fraudulentes al Consell Esportiu de l´Hospitalet.

«És davant el jutge i en el ple de l´Ajuntament de l´Hospitalet on ha de donar explicacions», va dir Budó sobre Marín, i va afirmar que abans de proposar una moció de censura s´han d´estudiar de quines majories disposen. De fet, el diputat de CatECP al Parlament, David Cid, va descartar ahir donar suport a una moció de censura si JxCat forma part del pacte.

Més tard, JxCat va proposar a ERC seure per «revertir» tots els acords locals amb el PSC i prioritzar governs independentistes en ajuntaments, consells comarcals i diputacions, segons va dir la líder de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi. L'executiva de JxCat ho abordarà en la reunió de dilluns i s'espera que en surti una proposta formal als republicans en aquesta línia. Artadi va remarcar que el seu partit ja va fer una proposta de pacte global entre forces independentistes després de les eleccions municipals. Així, va reiterar-la i va remarcae que JxCat sempre ha apostat per trobar «estratègies compartides» dins de l'independentisme.