El PSOE ha criticat que les comunitats autònomes on governa el Partit Popular avancin la matriculació del curs escolar per «burlar» la nova llei d´educació, coneguda col·loquialment com a llei Celaá.

«Ho faran per burlar la nova llei d´educació. Casado és un expert en paranys educatius. El que no és admissible és que vulgui aplicar-les a les comunitats autònomes on governa», va assenyalar el portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Senat, Ander Gil.

En aquest punt, el portaveu socialista va assegurar que «molts espanyols veurien de bon ull que Casado deixés de pensar solament en si mateix i comencés a actuar amb responsabilitat i amb maduresa».

Així, va destacar que «un exemple més d´aquesta falta de responsabilitat» és l´anunci del president del PP que les comunitats autònomes en les quals governa avançaran el termini de matriculació del pròxim curs escolar.

Gil també va criticar els populars per tornar a «incidir en l´error» en el seu veto als Pressupostos Generals de l´Estat també al Senat i ha assenyalat que el PP «rebutja formar part de la solució a la crisi i aposta per continuar formant part del problema».

«Respecte al veto a la totalitat que ha presentat la dreta i la ultradreta al Senat, no ens sorprèn», va sentenciar Gil, i va destacar que el PP «continua encadenant la ultradreta i s´oposa a uns comptes que beneficien a tots».

Per al portaveu socialista, aquests Pressupostos són un «salt de gegant» per a la cohesió social i per a la vertebració territorial d´Espanya. En aquest sentit, ha celebrat que «no són només els Pressupostos més socials, sinó que també reforçaran com mai abans la cohesió i la vertebració territorial d´Espanya».

Els Pressupostos Generals de l´Estat van arribar la setmana passada al Senat per a la seva aprovació. «El debat en la Cambra Alta no és un tràmit parlamentari, ens trobem davant del que pot ser el pas definitiu per començar a construir sobre la base dels Pressupostos més socials de la història a l´Espanya que necessitem», va comentar Gil.

«Aquests Pressupostos Generals van tenir un gran consens en el Congrés i treballem per aglutinar el mateix o encara més suport per a aquests comptes al seu pas pel Senat. No hi ha temps per perdre, des del diàleg apel·lem a la responsabilitat de totes les forces polítiques», va indicar el socialista Gil.