Les estacions del Pirineu han estrenat la temporada amb una afluència desigual d´esquiadors en els diferents complexos. A Baqueira Beret, un dels referents, els esquiadors eren de les poblacions veïnes. Molts eren de la Val d´Aran, però un gruix important d´esquiadors va arribar del Pallars Sobirà, Jussà o l´Alta Ribagorça. A partir de divendres i fins les 6 del matí de dilluns, el confinament comarcal fa impossible canviar de comarca.

Baqueira Beret ha obert amb 36 quilòmetres esquiables d´un total de 161 km i 13 remuntadors funcionant. L´estació aranesa anirà obrint el complex de manera progressiva. Xavier Ubeira, director comercial de l´estació, va dir ahir que confien poder obrir el 100% de l´estació per les festes de Nadal. Ubeira ha explicat que des que es va fer l´anunci de l´obertura de l´estació, la reserva i compra de forfets es va reactivar.

Pel que fa a les estacions pallareses de Port Ainé i Espot l´afluència d´esquiadors ha sigut «poc destacada», segons el director de les estacions, Xavier Bigordà. L´estació va posar personal de l´estació per explicar el funcionament.