La regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, amb Rosa Maria Ortega al capdavant, no ha volgut deixar les vuit residències d'avis de la ciutat sense concert de Nadal. Inicialment, volien anar-lo a fer in situ amb totes les mesures de seguretat necessàries, però ho han desestimat. Ahir al matí, el cantant Pep Torras, responsable del taller del consistori per a gent gran Cançons de tots els temps, va enregistrar un concert de nadales que es farà arribar a les residències aquestes festes.

Ortega explicava a aquest diari que, quan es va plantejar fer el concert en directe, totes les residències el van rebre amb els braços oberts però que, finalment, ha primat més la prudència.

En l'enregistrament d'ahir, Torras, que canta i toca la guitarra, va estar acompanyat per la seva parella, Anna Soler, que, com que era l'aniversari d'ell, li va fer com a regal acompanyar-lo amb el seu violoncel en una ocasió tan especial. Fins i tot s'hi va afegir en una de les peces que van interpretar la regidora Ortega, que és professora de música, i que va aprofitar que a l'auditori hi ha un piano de cua i que ella el sap tocar.

Santa Nit, El rabadà, Fum, fum, fum, i Campana sobre Campana, són algunes de les nadales que inclou el concert, que es farà arribar a les residències amb un llàpis de memòria acompanyat per unes targetes on hi ha la lletra de la nadala que ha composat per a la ciutat el pianista Manel Camp amb lletra de Joan Barbé.

Ortega, que ahir recordava que l'«última memòria que es perd és la musical» i els efectes positius de la música en les persones, posava en relleu que una altra iniciativa musical de l'Ajuntament impulsada durant la pandèmia, que convida a sol·licitar al 010 que Torras truqui i canti una cançó dedicada a una persona major de 65 anys està sent un èxit. Es va posar en marxa el maig i fins ahir ja s'havien fet 955 cançons dedicades.