Els Mossos d'Esquadra procediran a inspeccionar si bars i restaurants compleixen les mesures de seguretat contra el coronavirus a Catalunya. És la solució de compromís que ha anunciat el Govern després de les tensions sorgides entre els socis (ERC i JuntsxCat) a compte del tancament d'aquests locals o no. La Conselleria de Salut, en mans d'ERC, havia exigit a la d'Interior (en mans de Junts) que garantís la vigilància com a condició per no tancar bars i restaurants, segons ha pogut saber El Periódico.

Salut volia que els agents vigilessin que en bars i restaurants es compleixen les restriccions acordades i en vigor fins a l'11 de gener: aforament del 30% en interiors, separació mínima de 2 metres entre taules, màxim de 4 persones per taula (6 si són de la mateixa bombolla de convivència), ús de mascareta per part dels clients quan no estiguin menjant o bevent, i horaris (poden obrir de 07.30 h a 09.30 h i de 13.00 h a 15.30 h per servir esmorzars i dinars i, els que facin menjar per emportar, de 19.00 h a 22.00 h i, si fan entrega a domicili, fins a les 23.00 h).

La demanda de Salut, ara concretada en una mesura d'inspecció per part dels Mossos, respon al fet que en molts bars i restaurants no es respecten les restriccions d'aforament, distància, límit màxim de persones o l'ús de mascaretes.