«Amb emoció». Així és com la propietària de l'administració El Bou de Montbui, de Santa Margarida de Montbui, Maria Àngels Cazorla, va rebre ahir al migdia la notícia que havia venut 10 dècims del tercer premi, el número 52472. Tota una sèrie que ha repartit íntegrament per finestreta. En total, 500.000 euros (50.000 per dècim) que, segons diu, «espero que hagi caigut a gent del poble». Es dóna el cas que, just en el moment en què s'ha cantat el premi, un dels afortunats estava a l'administració fent la Primitiva i se n'ha assabentat llavors. «Ho hem viscut ´in situ'», explicava ahir Cazorla, emocionada. De la resta, no sap qui són els afortunats, però assegura que se n'acabarà assabentant. «Quan és aquesta quantitat [en el sentit que no és molt important], ho acaben explicant», afirma.

Setmanes després de repartir 1,4 milions d'euros en el sorteig de la Primitiva, la sort ha tornat a «esquitxar» l'administració número 1 de Montbui., l'única que hi ha. Ho ha fet en un sorteig que, segons reconeix la mateixa responsable del negoci, Maria Àngels Cazorla, tenien «a travessat». Però aquest 2020 la loteria ha repartit el premi més important en la seva història en aquest sorteig. «Això fa que encara ens faci més il·lusió», ha reconegut

A banda de l'afortunat, que va viure a la mateixa loteria la notícia de què tenia un dels dècims premiats, veïns de Montbui van acudir a l'administració poc després qe es conegués el premi per felicitar a les venedores. «Espero que siguin deu famílies i totes veïnes del poble», va assegurar Cazorla.

Es dona el cas que ´El Bou de Montbui' tenia una única sèrie del número 52472, i que els deu dècims es van vendre.

El 52472 també s'ha venut altres punts del territori català com Ripoll, Anglès, Sant Boi de Llobregat i Terrassa. A Ripoll, només periodistes i cap premiat a l'administració ´El Trébol' de la plaça Clavé, poc després del premi. En aquesta administració van vendre 15 sèries del mateix número que Santa Margarida de Montbui. La pandèmia va desvirtuar la celebració, ja que altres anys, assegura la propietària, l'administració estaria plena de gent i, en canvi, aquest cop, no s'hi ha apropat ningú. En total, es van repartir 7,5 milions, tot a finestreta, dècim a dècim.

La sort de Ripoll també va viatjar cap a la Selva, a Anglès, perquè la jove de la propietària porta l'administració d'aquesta població, i números de Ripoll van viatjar per via familiar cap a Anglès.

Aquest és el cinquè guardó important que donen en aquesta administració de Ripoll en els darrers 10 anys. «Som una administració amb molta sort», afirmava amb un somriure la Pilar Sebastián, propietària de l'administració El Trèvol de Ripoll.

Aquest número que ha portat diners a Ripoll i Anglès per la mateixa via no estava adscrit a aquesta administració, sinó que era fruit d'un intercanvi amb una administració de Conca.

Sebastián, que és la segona generació d'aquest administració des que la va obrir la seva mare, explica que des que va començar a dirigir el negoci el 2000 ja han repartit cinc premis de Nadal.

Aquest any, de les 15 sèries de Ripoll, dues s'han venut a clients d'Anglès i dues més van anar a Andorra.