La nova soca del coronavirus Regne Unit ja era present al nord d'Alemanya des del novembre, quan va ser identificada en un pacient, van indicar dimarts les autoritats sanitàries del país.

Els científics «van poder seqüenciar la variant del virus B1.1.7 en una persona infectada el novembre d'aquest any», va afirmar el Ministeri de Salut de Baixa Saxònia (Nord), en un comunicat enviat a l'AFP. Aquesta variant és «responsable d'una gran part de les infeccions detectades al sud d'Anglaterra», va remarcar.

El pacient contagiat a finals de novembre, «molt gran» i amb patologies anteriors, «va morir», va afegir el comunicat sense especificar la causa de la seva mort. La seva dona, que va contraure la mateixa soca de coronavirus, està curada.

La seva filla havia passat un temps al Regne Unit «a mitjans de novembre» i «molt possiblement» es va infectar allà, van informar les autoritats.

Els equips de l'Escola de Medicina de Hannover (Nord) van poder identificar la soca després de la «seqüenciació» del genoma. Aquests resultats van ser confirmats per l'equip berlinès del viròleg Christian Drosten, de l'hospital Charité, referent de covid-19 a Alemanya.

Fins al moment, Alemanya només havia informat d'un cas provat de la nova mutació del coronavirus en una dona que va arribar amb avió des de Londres dijous passat.

Aquesta mutació és considerada com a més contagiosa per les autoritats britàniques, que van alertar sobre això la setmana passada.

L'aparició de la nova soca a Anglaterra va portar la major part dels estats europeus a tancar les fronteres amb aquest país la setmana passada.

Després, la mutació va ser trobada a diversos països com Espanya (a Madrid i Andalusia), Portugal, França, Jordània i Corea del Sud.

Alemanya ha estès fins al 6 de gener la suspensió de les connexions terrestres, marítimes i aèries amb Gran Bretanya.