Reporters Sense Fronteres ha denunciat que en aquest 2020 han estat assassinats 50 informadors, segons el Balanç Anual d'agressions contra periodistes en tot el món presentat aquest dimarts. L'informe apunta que "mentre el nombre de periodistes que perden la vida en zones de guerra segueix baixant, cada vegada hi ha més assassinats de periodistes en països en pau", un 68%. La xifra de 50 morts es manté "estable" respecte a l'any passat quan se'n van comptabilitzar 53, tot i que les cobertures informatives s'han reduït per l'epidèmia de la covid-19.

L'any 2016, el 58% va morir en zones de conflicte, mentre que en l'actualitat la proporció de periodistes assassinats en zones devastades per la guerra (Síria, Iemen) o en conflictes de mitjana o baixa intensitat (Afganistan, Iraq) se situa al 32%. El 68% dels periodistes assassinats es troben "en països en pau", en particular a Mèxic (8 assassinats), Índia (4), Pakistan (4), Filipines (3) i Hondures (3). Segons l'informe, de la totalitat de periodistes assassinats l'any 2020, el 84% van ser assenyalats i eliminats de forma deliberada davant el 63% de 2019.

Como en anys anteriors, l'informe indica que les cobertures més perilloses segueixen sent les investigacions sobre casos de corrupció local i malversació de fons públics (10 mort l'any 2020), o sobre la màfia i el crim organitzat (4 morts). Reporters Sense Fronteres destaca que és una novetat que el 2020 set periodistes van ser assassinats mentre cobrien protestes.