El jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona va acordar ahir la presó provisional, comunicada i sense fiança per a Angela Dobrowolski, exdona del productor televisiu Josep Maria Mainat, per dos delictes d'incompliment de mesures cautelars i un delicte de violació de domicili.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que la magistrada havia pres aquesta decisió després de la compareixença de Dobrowolski, a qui la Guàrdia Urbana va detenir dilluns passat per intentar accedir una altra vegada a la casa de l'exmembre de La Trinca, en el que suposava el seu quart arrest des que va ser acusada d'intentar matar el mes de juny la seva exparella.

La detenció de Dobrowolski va tenir lloc després que aquesta intentés accedir per mitjà d'una teulada a l'habitatge que Mainat té a Barcelona, de manera que va trencar l'ordre d'allunyament que tenia imposada pel jutjat, comunicació que tenia vigent.

Uns veïns van avisar la Guàrdia Urbana i quan els agents van arribar al domicili del productor de televisió van trobar una dona al pati de la casa i van comprovar que es tractava de l'exdona de Mainat, Angela Dobrowolski, fet pel qual va ser detinguda.

Des de la seva detenció pel suposat intent d'homicidi de Mainat, injectant-li insulina mentre dormia el mes de juny passat, Dobrowolski acumula quatre arrestos: per intentar falsificar talons a nom del productor televisiu, per intentar entrar a robar a la casa de Canet de Mar i la de dilluns, per intentar accedir al seu pis de Barcelona.

El jutge que investiga el suposat intent d'assassinat de Mainat va acordar el dia 25 d'octubre passat imposar a Dobrowolski una ordre d'allunyament d'un quilòmetre del productor televisiu i també dels dos fills que tenen en comú.

La nit del 22 al 23 de juliol, el fundador de La Trinca -diabètic i de 72 anys- va experimentar una accentuada baixada de sucre que li va provocar un coma hipoglucèmic, i després d'aquest fet va acusar la seva dona -que té 37 anys i estudia últim curs de Medicina- d'haver-li provocat l'estat d'incociència en injectar-li una sobredosi d'insulina mentre dormia, fet pel qual Dobrowolski va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra.

Segons va explicar l'advocat de Dobrowolski, Mario Gasch, la dona es trobava en un hospital perquè «estava molt nerviosa» mentre esperava passar a disposició judicial.