Jacob Chansley, àlies Jake Angeli o Yellowstone Wolf, la imatge del qual amb casc amb banyes de bisó en l'assalt al Capitoli va fer la volta al món, va comparèixer ahir davant un jutge federal. Hores abans, la fiscalia havia fet públic un informe en què oferia noves i impactants revelacions sobre l'assalt: els fiscals afirmen que Chansley i els assaltants pretenien «capturar i assassinar càrrecs electes». I asseguren que Chansley va deixar una nota amenaçadora al despatx del vicepresident sortint, Mike Pence, en què advertia que «és només qüestió de temps, la justícia arribarà». Per descomptat els fiscals van demanar al jutge que mantingui a la presó Chansley, detingut des de dissabte.

L'informe fiscal, elaborat pel Departament de Justícia a Arizona (estat on viu resideix Chansley), assenyala que hi ha «clares evidències, incloent-hi les paraules i accions de Chansley al Capitoli, que sustenten que la intenció dels assaltants era capturar i assassinar càrrecs electes del Govern dels Estats Units».

Per la seva banda, l'advocat de Chansley, Albert Watkins, va assenyalar que el seu client ha demanat a Donald Trump que li concedeixi el perdó. «Atesala forma pacífica i obedient en què el senyor Chansley es va comportar, seria apropiat i honorable que el president perdonés el senyor Chansley i altres persones pacífiques d'idees afins», va afirmar Watkins, que va al·legar que Chansley «havia escoltat les paraules freqüentment repetides pel president Trump».

El Departament de Justícia ha obert més de 80 processos criminals en relació amb l'assalt al Capitoli. L'FBI té localitzats més de 200 sospitosos i ha revelat que hi ha més de 100 detinguts.