Els Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona van decomissar 9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí. L'operatiu conjunt es va dur a terme el 14 de gener i va acabar amb la detenció de dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de frau elèctric.

La investigació es va posar en marxa arran de les queixes dels veïns per olors molt fortes i sorolls de maquinària que funcionava les 24 hores del dia, que van fer sospitar de què hi havia una plantació. Davant la sospita, agents de la Guàrdia Urbana van confirmar que del local provenien olors i sorolls que podrien ser compatibles amb una activitat il·lícita. A més, tècnics de la companyia de la llum van certificar que el consum elèctric era vuit vegades superior a l'habitual, cosa que certificava que hi havia una connexió fraudulenta.

En total, durant l'operatiu policial conjunt es van intervenir 9.106 plantes de marihuana, 640 euros en efectiu, 51 fluorescents, sis bombetes de 600 watts, 39 transformadors, quatre ventiladors, un extractor, un aire condicionat, dos filtres de carbó i una bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.